maanantai 19. joulukuuta 2011

Välipohjan (eli 2. kerroksen) tuenta

Innostuimpa tänään kuvaamaan rakennusprojektiamme oikein urakalla kun tuntui, että nyt siellä vasta alkoikin tapahtumaan kun lattia saatiin valettua. Jos viimeaikoina pientä stressinpoikasta on tavaroiden toimitusviivästysten takia ollut ilmassa, tuntui projekti sysähtävän taas vilkkaasti eteenpäin! Nyt on hyvä fiilis!

Eilisen valun jälkeen betoni oli jo pintakuiva, joten lauantaipäivän työt starttasivat aikaisin. Pimeys alkaa hiipimään jo niin aikaisin, että on aloitettava työt aikaisin jos jotain meinaa keretä tontilla tekemään ennen hämärän tuloa. Nautinnollisia nämä työn täyteiset viikonloput!

Tänään pääsin ensimmäistä kertaa koko projektimme historiassa tallustelemaan kotimme toiseen kerrokseen. Eihän se vielä virallinen lattia ole vaan tukirakenne välipohjan lattian valuun (kts. edellinen blogiteksti), mutta siitä sai ihan oikean fiiliksen siitä, millaista tulevassa kodissa tulee olemaan.

Alla olevassa kuvassa havainnollistetaan yläkerran korkeutta. Siihen mihin kuva loppuu, loppuvat myös isot ikkunat. Taustalla takapihamme, jossa toivon mukaan kasvaa ensi kesänä tuuhea vihreä nurmikko.

Näköala yläkerrasta alakertaan portaiden kohdalta. Yksinkertaiset betoniportaat tulevat muutaman viikon kuluttua eikä näissä portaissa tarvitse sitten enää taiteilla. Olin kuulemma hyvin ketterä rakennusapulainen. Tai sitten en. Onneksi ei tarvitsekaan. Jokainen on hyvä jossain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti