sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Mitä kivitalollemme kuuluu tänään?

Blogin kirjoittaminen on ollut viimeaikoina vähän tauolla ottaen huomioon elämässämme tapahtuneet muut mullistukset -vietimme nimittäin häitämme reilu kuukausi sitten. Elokuu singahti häämatkamme vuoksi ohitsemme yhdessä hujauksessa ja nyt syksykin on kauniisti aluillaan.

Seinäkorkeutta talon takapihalta katsottuna. Maatäyttöä tulee mustaan ja kiven rajapintaan asti.

Tänään uuteen aamuun heräillessäni kirkas syysaurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja henkäyksen nostattama vieno höyry tuntui kuuman kesän jälkeen taivaalliselta. Tällaista syksyä minä rakastan ja tällaisina päivinä sitä on hyvä työskennellä tontillakin. Taas on tonttiviikonloppu tiedossa -hyvää kannattaa odottaa!

Omakotitalomme on kesän aikana kerennyt kohota jo melkoisesti sitten viime kuvien, joita olen tänne postaillut. Hyvä niin. Kesän mukaan tuomat menot, hulinat ja puolisoni oman yrityksen työt ovat tietysti vaatineet omat veronsa, mutta ahkeruus tontillamme on kuitenkin palkittu -koti kivestä alkaa hahmottumaan jo!

Tie tähän tilanteeseen ei ole kuitenkaan ollut kevyt eikä yksinkertainen. Kuten jo aikaisemmin olen maininnut, 25 kiloa painavien kiviharkkojen kantaminen ja nostaminen yksi kerrallaan, on kova urakka. Seinäkorkeudet ovat kohonneet onneksi jo osittain siihen korkeuteen, että pienen ahkeroinnin jälkeen koittaa välipohjan tekeminen. Alakerran ja autotallin putkityöt ovat nyt valmiina ja styroksit paikoillaan. Seuraavaksi vuorossa ovat lattialämmityskaapeleiden ja raudoituksen tekeminen. Sitten tilataankin betoniautoa pihaan ja valetaan lattia.


Ovi kodinhoitohuoneesta autotalliin

Viinikellarin raudoituksia valmiina

Omakotitaloprojekti on yhteinen projekti. Vaikka itse en ilman apua pysty enkä osaa tontilla juuri mitään tehdä, ei tontilla läsnä olemista pidä kuitenkaan väheksyä. On henkisesti hyvin tärkeää, että molemmat ovat mukana projektissa, joko sitten fyysisesti tai henkisesti. Nainen voi vaikkapa toimia rakennuksilla kodinhengettärenä ja siivoilla ympäristöä sekä rakennusjätettä. Talon valmistuttua pihan siivoaminen tai risujen kerääminen saattavat tuntua varsin vastenmieliseltä samalla kun sormet syyhyäisivät jo sisustamaan omaa uutta kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti