perjantai 16. joulukuuta 2011

Olipa kerran tontti..

Omakotitaloprojektimme käynnistyi oikeastaan puolitoistavuotta sitten, jolloin ostimme vajaan 2000 m2 metsäisen ja loivasti rinteessä olevan tontin. Kaupantekohetkellä projektin alkamiseen tuntui olevan vielä ikuisuus aikaa -saisimmehan aloittaa rakentamisen vasta vuoden kuluttua kunnallistekniikan valmistuttua. Toisaalta meillä oli runsaasti aikaa alkaa hahmottelemaan tulevaa kotiamme, josta meillä jo pieni ajatuksen kipinä olikin.
Viime vuoden syksyllä 2010 päätin hyödyntää Facebook -kaverieni kirjoa ja päivittää statukseeni seuraavasti: Etsitään pätevää arkkitehtiä toteuttamaan omakotitalomme piirustukset. Sain muutaman yhteydenotot ja suosittelun paristakin arkkitehdistä ja siitä se sitten lähti. Helpottava tekijä tässä asiassa oli kuitenkin se, että olimme puolisoni kanssa yhdessä piirtäneet raakaversioita talostamme jo etukäteen valmiiksi. Näin arkkitehti pystyi paremmin hahmottamaan toivomuksemme talon suhteen. Monella on kuitenkin varmasti omat visionsa tulevasta talostaan, joten suosittelen kertomaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti omista toiveistaan. Myös itse tekemät piirustukset ja hahmotelmat toimivat hyvin inspiraation lähteenä.

Loppukeväästä saimme piirustukset siihen malliin, että pääsimme hakemaan kunnalta rakennuslupaa. Parin viikon byrokratiaprosessin tuotoksena rakennuslupa myönnettiin meille viime viikolla.

Tontillamme on tapahtunut paljon sitten ostohetken. Tässä pieni katsaus tontin pohjatöihin kuvineen. Ensimmäinen prosessi tontilla oli kaataa kaikki puut talon tieltä ja kerätä suurimmat oksat ja risut pois. Puunkaatotalkoot hoidimme talkoovoimin ja yhteensä niiden kaatamiseen kului parisen päivää. Puiden kaatamisen jälkeen tontillä jylläsi kaivinkone muutamia päiviä, jolloin maa-aines kaivettiin talon tieltä kokonaan. Maan alta paljastunut kallio räjäytettiin ja murskaanunut maa-aines tasoitettiin patjaksi, jonka päälle levitettiin vielä maa-ainesta sekä soraa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti