maanantai 19. joulukuuta 2011

Estetiikalle pyhitetty viikko

Tämä viikko tulee olemaan pyhitetty piha- ja sisustussuunnittelulle.

Maanantaina tapasin pihasuunnittelijamme, jonka kanssa olemme menossa tontillemme valokuvaamaan tulevana viikonloppuna. On parempi lähteä suunnittelemaan pihakokonaisuutta kun on piipahtanut itse paikan päällä ja valokuvannut miljöön sekä ympäristön. Hintojen puolesta talvi on varmasti edullisinta aikaa hyödyntää pihasuunnittelijaa, sillä kysynnän ja tarjonnan laki toimivat tässäkin. Keväisin ihmisillä on kova kiire saada pihansa kuntoon, joten tällaisena vuodenaikana suunnittelijoilla on varmasti korkeammat hinnatkin. Pimeä vuodenaika on hyvä suunnitella ja hioa pihasuunnitelmat kuntoon, jotta keväällä lumien sulattua voikin sitten jatkaa itse toteuttamisvaiheeseen.

Itselläni hankaluutta tuottavat erityisesti kasvi- ja puulajit -olisihan tärkeää saada puutarhaan eri vuodenaikoihin kukoistavia kasveja.

Olen ihastunut erityisesti näihin moderneihin Serralungan valoruukkuihin. Ne on muuten suunniteltu juuri ulkokäyttöön ja valikoiman kirjo on huima. Pari kolme ruukkua esimerkiksi takaterassilla piristäisi kummasti pimeneviä iltoja ja toisi piha-alueeseen jotakin uutta ja persoonallista.

(kuva lainattu Roltrade)(kuva lainattu Archiexpo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti