maanantai 19. joulukuuta 2011

Kuulas joulukuinen aamu ja terassin nakertamista

Moni saattaisi kysyä uudelleen kun kertoisin, että omakotityömaallamme pusketaan täyttä häkää terassia. Itse asiassa kotimme on nyt siinä vaiheessa, että tällä hetkellä terassin rungon ja pinnan tekeminen on ainoaa järkevää työtä tontilla.

Yläkerran makuuhuoneiden raudoitukset ja lattialämmitysputket saatiin kuntoon edellispäivänä (kts. kuva alla) ja lattia tullaan valamaan vasta viikon päästä perjantaina. Olisihan se hienoa, jos betoniauto kaartaisi pihalle aina samantien asioiden valmistuttua, mutta valitettavasti aina se ei ole mahdollista. Lisäksi työn valmistumisen ennakoitavuutta ei voi niin tarkkaan laskelmoida, että betoniauton ja valumiehet voisi tilata paikalle jo ennakkoon. Vasta lattian valun jälkeen kivia voi alkaa latomaan seiniksi.

Toinen syy terassin tämänaikaiselle rakentamiselle on se, ettei kiviä voi latoa liian monta kerrosta päällekkäin samalla kertaa. Kivet täytyy tietyin metrimäärien (jos nyt ihan oikein muistan, n. 1,5 metrin välein) välissä täyttää/valaa betonilla.

Terassista haluttiin kerrankin reilun kokoinen ja neliöitä tälle toiselle kesäolohuoneelle kertyy lähes 90 m2. Kelpaa sitten kesällä nautiskella.

Kuulaista ja aurinkoisista terassitunnelmista, ihanaa joulukuun ensimmäistä viikonlopun jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti