sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Allekirjoittanut viikonloppuraksalla


Huhhuijaa, ja viikonloppu takana onnistuneesti raksahommia tontilla tehden!

Omakotitaloa tehdessä vapaa-ajan puutetta ei ole ja aina silloin tällöin viikonloppuisin täytyy priorisoida huvittelujen ja raksahommien välillä -täytyy olla tulevaisuusorientoitunut ja tähdätä lopputulokseen. Niimpä vedin lauantaina aamulla päälle haalarit ja painelin töihin. Pääasiassa toimin tontilla apumiehenä, tai siis lautapoikana, kuten taidetaan sanoa. Kannoin Lammi Kiviä, annostelin uretaania ja siivoilin paikkoja -pääsimpä parisenkymmentä harkkoakin latomaan.

Tätä kaikkea jaksaa kun on jotain mitä odottaa. Ja tässä tapauksessa sitä toden totta on, sillä oma kotitalo on ollut haaveenamme jo muutaman vuoden.

Omakotitalorakentajalle viikko on lyhyt aika ja viikonloppu sitäkin lyhyempi. Talomme on nyt kuitenkin siinä vaiheessa, että jokainen kannettu ja ladottu kivi on lähempänä määränpäätä.

Lammi Kivien kantaminen ja pakoilleen latominen on talon rakentamisen suurin operaatio. Havainnollistavana esimerkkinä harkkojen ladonnan haasteellisuudesta kertoo se, kun yksi kivi painaa 25 kg ja yhteen kerrokseen ladotaan 150 lämpöharkkoa. Yhteen kerrokseen tulee siis keskimäärin 3500 kg kiveä. Korkeimpaan kohtaan taloamme tulee noin 45 kerrosta kiveä. Siinä ei paljon enää salille tarvitse työpäivän jälkeen lähteä.


Viikonloppuraksan saldo: 3 kierrosta ladottuja kiviä, kipeä alaselkä ja hyvä mieli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti