maanantai 8. lokakuuta 2012

Keittiön rungon asennusta

Projekti raksatyömaalla etenee ja keittiön kaappien rungotkin ovat jo paikoillaan. Alakerta näyttää siis jokseenkin jo erilaiselta.
Keittiön kaappien ovia ei ole vielä tilattu. Tulevat olemaan vetimettömät, ajattomat mattavalkoiset. Koko keittiö on tilattu mittatilaustyönä Kaluste-Sarokkaalta, näin säästimme sen, mitä monet keittiövalmistajat ottavat keittiön suunnittelusta ja tilauksesta. Kun tilaa keittiön rungon, tarvikkeet ja ovet ilman tällaistä välittäjää (mitä näitä nyt on;  Puustelli, Kvik etc.) säästää aika paljon. Tosin, oma näkemys ja tarkat mitat on hyvä olla olemassa -pitää tietää, mitä tilaa.

Ja ymmärtääkseni ovivalmistajia ei Suomessa ole kuin muutama, joten aika pitkälti samoista paikoista ovetkin tulevat.Kodinkoneet Mieleltä, Raision Expertiltä -kestävät (plussaa 10 vuoden takuusta!) ja laadukkaat.


Keittiön katossa on jos jonkinlaista juttua -on upotettuja valoja, ilmastointiventtiileitä, kaiuttimia ja roikkuvien lamppujen paikkoja. Nämäkin jutut ja niiden paikat piti päättää jo hyvin aikaisessa vaiheessa, kun keittiön kattoa levytettiin ja sähkösuunnitelmaa piirrettiin. Kannataa miettiä siis jo esim toivomaansa valaistusta hyvissä ajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti