tiistai 30. lokakuuta 2012

Isojen ikkunoiden verhot

Näin pimeän vuodenajan saapuessa ja iltojen pimentyessä verhojen hankinta alkaa olla ajankohtaista. Toisaalta kun kerran on isot ikkunat taloon hankittu, miksi aina verhoja laittamaan kiinni. Itse kuulun ainakin niihin, joiden mielestä verhoja ei aina tarvitse ikkunoiden eteen vetää. Antaa kodin elämän näkyä.

Toki niitä verhojakin ja suojaa aina silloin tällöin tarvitaan. Isojen ikkunoiden haasteet verhoille ovat tietysti omanlaisensa. Mitään erillisiä verhoja alakerran ja yläkerran olohuoneisiin ei tule. Makuuhuoneisiin saattaa tulla jotain valkoista "harsoverhoa", josta näkee kauniisti läpi, mutta ei sen suurempia muita hankintoja.Bongasin kerran verhoja miettiessäni tällaiset screen -rullaverhot. Jossakin vaiheessa pohdimme ns. lamelliverhoja, joiden avulla näkymää saa peittoon sopivasti, kaiken tai ei mitään. Jotenkin ne vaan tuntuvat liian hallitsevilta. Näissä screen -rullaverhoissa olisi se hyvä puoli, että niistä näkyy sopivasti läpi. Mielestäni olohuoneissa ei ehkä ole tarvetta täyspeitolle ja näin kaunista maisemaakin voisi ihastella, vaikka verhot olisivatkin alhaalla. Suodattavat kesällä myös auringon kuumuutta ja niissä on hyvä UV -suoja.

Väriksi tulisi valkoinen ja jokaiseen ruutuun olisi asennettava oma verhonsa. Mahtaakohan noin pitkiä verhoja edes saada, jotka ulottuisivat ylimäästä lattiaan asti.. Alakerrassa on myös sähkömahdollisuus rullaverhoille.

Onko jollakin kokemusta näistä screen -rullaverhoista ja voitteko suositella jotakin tiettyä valmistajaa tms? Millaisissa hintaluokissa mahtavat pyöriä?

(kuvat lainattu Sunsystems)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti