keskiviikko 24. lokakuuta 2012

2nd hand löytöjä projektiin

Jossain vaiheessa omakotitaloprojektiamme havahduin siihen, että voisihan sitä löytää hanoja, altaita yms. myös käytettynäkin! Päädyin sitten selailemaan mm. Tori.fin ja Huuto.netin rakennustarvikepuolia ja ilokseni olen tehnyt muutamia todella hyviä löytöjä. Vaikka otsikossa puhutaankin käytetyistä tavaroista, hankkimani tuotteet ovat olleet uusia ja täysin käyttämättömiä.

Syystä tai toisesta tuotteet eivät olekaan tulleet myyjien käyttöön. Eräs myyjä sanoi, että allas oli liian iso, toisella kylppäriremppa ei sitten alkanutkaan ja yhdellä tuote oli väärän kokoinen. Ihmiset tekevät virhehankintoja ja sitten kun palautusajat ovat menneet umpeen, tuote on saatava kaupaksi. Kovasti en ole tuotteiden ostamisen kohdalla kokenut kilpailua..

Alla siis tekemäni hyviä löytöjä! Toki jos olisi halunnut "aivan täydellisen" mallisen ja kokoisen, olisi saanut lompsia suoraan kauppaan. Ja saanut sitten aika paljon enemmän maksaakin. Olen ja olemme kuitenkin olleet näihin hyvin tyytyväisiä ja ilmentävät tyylillistä makuamme. Laitan teille havainnollistamaan myös tuotteen ovh -hinnan sekä ostohinnan, jonka minä maksoin. Tuo todellista konkretiaa säästöissä!


Alakerran toilettiin Hansgrohe Axor Citterio pesuallashana (ovh 660€) -ostohinta 195€


Kodinhoitohuoneeseen hyvin perinteinen allas Bauhausista (ovh 80€) -ostohinta 25€

Kodinhoitohuoneeseen Damixan Osier hana (ovh 300€) -ostohinta 70€ 

Paulmann Cardano 2 x 50Wvalaisin (tämän oston tein ihan kirpparilta fyysisesti) (ovh 50€) -ostohinta 7€


Keittiöön Smegin teräksinen altakiinnitettävä kanttialas koko 40 x 40 x 21 (ovh n 550€) -ostohinta 300€Alakerran toilettiin Hafan pyöreä (suorat seinämät) valkoinen allas (ovh n 250€) -ostohinta 35€

Laskelmoisin, että olemme säästäneet näiden hankintojen johdosta ainakin n. 1000 euroa. Se on paljon rahaa kuitenkin! Rohkaisen kaikkia rakentajia tutkimaan näitä kanavia -saattaa tehdä todellisia löytöjä ja sehän on myös kestävän kehityksen mukaista!

(kuvat lainattu valmistajalta)

Oletteko te tehneet joitain hyviä hankintoa edellä mainituista paikoista liittyen rakentamiseen ja mitä mieltä olette näistä hankinnoistani?


2 kommenttia: