tiistai 9. lokakuuta 2012

Pandomo ja valkolakattu tammi

Otsikko ei varmaan juuri kerro paljoa mitään, mutta kyseessä on siis meidän kodin lattia. Pandomo on betonimainen lattiapinnoite, jonka saa sävytettyä haluamalleen sävylle. Meille oli alusta asti varsin selvää, että siitä tulee harmaa (kuvissa lattia tosin näyttää taas vähän tummemalta mitä on luonnossa). Tosin, monen monta mallipalavaihtoehtoa mekin kävimme läpi ennen kuin löytyi juuri se oikea.Turun seudulla sitä valmistaa ja tekee Mattoliike Sepri, josta meidänkin lattia tilattiin.

Suuria pintoja -postauksessa alkuvuodesta esittelin tarkemmin tätä lattiamateriaalia.




Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen! Tuo kotiin vähän krouvimpaa ja teollisuusmaisempaa fiilistä. Harmaaseen betonimaiseen lattiaan sopii sitten yhdistää pehmeitä tekstiilejä ja vaaleaa puuta sekä tietysti valkoista suurempaa pintaa. Ripaus mustaa ja tehostevärejä.

Lattian tekeminen kuullosti allekirjoittaneen korviin niin monimutkaiselta ja pitkältä (ainakin varsin monivaiheinen se oli), etten tässä ala sitä erikseen aukaisemaan.

Yläkerran makuuhuonekerroksessakin on pääosin jo valmista parkettilattiaa.





Kuvissa valkolakattu tammiparketti näyttää todellista tummemmalta. Mielestäni se on kaunis lämmin vastapaino tuolle betonimaiselle lattialle muualla. Osassa huoneista jo listat paikoillaan (niin ne, jotka yleensä jäävät roikkumaan pariksi vuodeksi muuton jälkeen..). Väliovetkin on jo asennettu!


4 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaisi edes suuntaa antava hinta tuolle Pandomo-lattialle.. Tuollainen olisi upea vaihtoehto juurikin yleisten tilojen lattiaksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anu kommentistasi!
  Hinta riippuu paljon väristä ja siitä, mihin se tulee sekä paksuudesta. Neliöhinta liikkuu kuitenkin siinä 70-150 eurossa. Mikäli kiinnostuit, kannattaa olla yhteydessä Mattoliike Seprin Toni Steningiin.
  Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tuohon neliöhintaan sisältyvät kaikki työvaiheet, materiaat ja työtunnit. Meneehän sitä esim parketissa/laminaatissa/laatassakin materiaalin lisäksi työtunnit ja muut tarvikkeet (listat, askelmuovit yms).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi!
   Asia ei toistaiseksi ole ajankohtainen, mutta pitää kyllä laittaa tämä vaihtoehto muistiin. Katsoin Seprin sivuilta referenssikohteita ja lattia näyttää kyllä todella hyvältä.

   Onko blogissa talonne pohjapiirustusta?

   Poista
 3. Kannattaa tosiaan pitää mielessä! Olen nähnyt monia liikkeitä ja ravintoloita, joissa vastaavanlainen lattia on. Tuo mukavaa modernia ilmettä, jota sitten voi tekstiileillä ja huonekaluilla pehmentää.
  Itse asiassa ei ole pohjakuvia täällä (vielä). Tosin, rakennusblogia kun pidän niin olisihan se ihan suotavaa. :)
  Teen postauksen pohjista, vaikkakin ovat vähän viitteelliset (neliöiden suhteen). Uusimpia pohjakuvia kun mulla ei taida koneella ollakaan, vain paperiversioina.

  VastaaPoista