tiistai 6. marraskuuta 2012

Valopilkkuja pimeydessä

Valoa pimeyteen ja marraskuuhun. Vajaa kaksi kuukautta pitäisi vielä jaksaa käydä kohti pimeyttä, kunnes taas valoisuus alkaa syrjäyttää pimeää. Pidän kyllä pimeästä ja hämärästä sillä kodikkuutta ja tunnelmaa voi rakentaa niin monella tavalla.

Valaistuksessa pidän lämpimän sävyisestä valaistuksesta ja mitä himmeämpi, sen parempi. Voisin vaikka elää kynttilänvalossa. Siitä syystä pimeät vuodenajat sopivat minulle. Vaikka energiansäästölamput ovat kulutuksen puolesta taloudellisisia, niiden valo on usein "kylmähköä". Niitäkin löytyy kodistamme.

Nyt siis jo varsinaisia irtovalaisimia paikoillaan ja toiminnassa.
Artekin valkoiset "käsikranaattit" eli A110 -mallin valaisimet ovat valkoiset ja niissä on messinkinen pieni yksityiskohta. Ovat yksinkertaisen eleettömät tuossa saarekkeen päällä ja korkeus on juuri sellainen, että niiden alta näkee toisen.


Tämä Normann Copenhagenin Norm 69 XXL -valaisin on jo itsessään kaunis taideteos. Koska en ollut aikaisemmin ko. lamppua nähnyt päällä, pohtisin hieman sen tuoman valon kirkkautta ja tyyliä. Mutta itse asiassa sen on kauniimpi kuin osasin ajatellakaan. Ei valaise liikaa, mutta ei liian vähänkään. Juuri sopiva ruokapöydän (joka muuten vielä pohdinnassa -ostaa, teettääkkö vai tehdä kenties itse?) yläpuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti