maanantai 5. marraskuuta 2012

Tikkurilan Tunto

Tampereen Asuntomessuilla kiinnitin eritystä huomiota paljon käytettyihin erilaisiin pintamateriaaleihin, erityisesti lattioissa ja sisäseinissä.

Monissa paikoissa vessojen ja kylpyhuoneiden seinät oli pinnoitettu erilaisilla betonimaisilla pinnotteilla ja yksi varmasti hyvin käytetty seinäpinnoite on Tikkurilan Tunto -struktuurilaastit. Saatavana on tietääkseni kahta eri karkeusastetta; Tunto Hieno ja Tunto Karhea. Sävyvaihtoehtoja on yhtä monta kuin maalienkin sävyjä.

Valitsimme alakerran wc:n seiniin Tunto Heino -pinnoitteen sävyssä dolomiitti. Pinnoitteen levittämisessä käytin ihan tavallisia kittilastoja. Alussa pinnoitteen tekeminen tuntui vähän toivottomalta, mutta äkkiä tekniikka alkoi hahmottumaan. Tummemmissa sävyissä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että laastia laittaa seinään tarpeeksi. Ainakin jos pohjaseinän pintaväri on valkoinen. Mikäli laastia on pinnassa liian vähän, kuultaa valkoinen pohjamaali ikävästi pinnan lävitse. Ja työ on tehtävä uudelleen. Pahoittelut kuvien kehnosta laadusta ja sävystä (eivät tosiaan vastaa todellisuutta, mutta pinnan jäljestä ehkä saa vähän käsitystä).Lattiamateriaalina sama Pandomo kuin muuallakin ala- ja yläkerrassa. Kalusteet tulevat olemaan valkoiset, joten ne tuovat vähän raikkautta muuten niin harmahkoon sävymaailmaan. Ja muuten, halusimme tuoda vähän lämpöä haapapaneelin muodossa. Kyseessä oleva wc-istuimen vesisäiliön kotelointi on tehty samasta haapapaneelista kuin saunakin katto ja seinät. Pintaan vielä pari kerrosta valkoista Supi -saunavahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti