lauantai 3. marraskuuta 2012

Mitä kuuluu "viinikellarille"?

Kirjoitukset talon alakerrassa sijaitsevasta isommasta tyhjästä tilasta (olemme kutsuneet sitä viinikellariksi) ovat olleet varsin niukassa. Tila on ollut yli puoli vuotta pelkkänä pimeänä varastona eikä siinä varsinaisesti ole ollut mitään kuvattavaa tai siitä kerrottavaa.

Nyt tila on siivottu ja lattia on tehty sellaiseksi joksi se nyt sitten jää. Tila on siis tarkoitus "sitten joskus" laittaa "krouviksi" ja varsin erilaiseksi kuin muu talon sisutus ja yleisilme. Tälläkin hetkellä tilassa on mm. huonekaluja säilytyksessä sekä vähän rakennustarvikkeita.Lattia on hiottu ja betonivalun päälle laitettiin lähes itsetasoittuva/oikaiseva lattiatasoite. Pinnan päällä on sitten vielä pari lakkakerrosta.  Tasoiteseos kaadetaan lattialle ja isolla "liipillä" levitetään joka puolelle. Suhteellisen edullinen lattiaversio siis tämä ja mielestämme sopii tilan fiilikseen oikein mainiosti.


Katto mun mielestäni todella onnistunut! Silmämääräisesti näyttää siltä, että katossa on puuta, mutta betonia se on. Betonimuotti oli tehty puusta, joten kun muotti purettiin, tilalle jäi tällainen jälki, josta syntyy tunnelma vanhasta lautakatosta.Seinät ovat Lammi -harkkoa, joiden päälle on vedetty ohut rappaus. Seinien sävytys mietityttää vielä, mutta sen pohdinta saa jäädä vielä odottamaan.


Tilassa on vesipistemahdollisuus, jos sinne haluaa rakentaa vaikkapa pienen avokeittiön. Ja johdot vedetään kaikki pintaan ja valaisinten johdotkin saavat olla rouhevasti olla esillä.


Tila on sen verran suuri, että luultavasti sinne pitää jokin pieni väliseinäratkaisu tehdä. Vaikka tällä fiiliksellä kuin näissä kuvissa.


Sisäänkäynti tilaan tapahtuu kodihoitohuoneen kautta ja tähän tulee sitten joskus tulevaisuudessa ovikin.

2 kommenttia: