torstai 29. marraskuuta 2012

Valkoinen keittiö

Kunhan vain pölyt ja pinnat saisi keittiön kaapeista pyyhittyä, voisi niitä jo alkaa täyttämään astioilla yms. Keittiö alkaa olla siinä mielessä valmis, että vain saarekkeen pöytätaso pitäisi saada pikkuhilppeistä ja tavaroista puhtaaksi. Taso on toiminut hyvänä säilytyspaikkana -siinä on ollut kaikki tarpeellinen näkösällä.

Pari päivää sitten saimme siivottua talolla aikalailla. Harjasin seinät ja vähän kattojakin, pyyhkisin pintoja ja ikkunoita. Aikamoinen operaatio tuo loppusiivous. Pientä rakennuspölyä kun tuntuu riittävän litratolkulla..Keittiössä välitilassa nyt valkoinen pohja ja päällä kirkas lasi. Lasin vihreys muuten johtuu siinä olevasta raudasta ja lasia saa myös aivan kirkkaana. Se on n 5 kertaa arvokkaampaa kuin tuo hieman vihertävä. Mielestäni tuo sopii siihen ihan kivasti. Lasi on kiinni vain pistorasian ruuveilla, joten halutessaan lasin taakse voisi laittaa vaikka jonkin tapetin. Ilmari Tapiowaaran 2+3 tapetti olisi aika kiva. Sitä meillä oli yksi seinä vanhassa kodissammekin.


Smegin teräksinen allas on upotettu Corian -valkoiseen kivipuristepöytätasoon. Allashanana Grohen Minta irroitettavalla juoksuputkella (on muuten kätevä!)


Jääkaappi on integoitu oikealle, ikkunan viereen. Tason päällä kaikkea tarpeellista.

4 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen keittiö! Taidatte päästä jouluksi uuteen kotiin :)
  Onko saarekkeen molemmilla puolilla vetolaatikot?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anu, ja mukava kuulla, että pidät! Saarekkeen olohuoneen puolella on 4 vetolaatikkoa ja ylimmissä on vielä matala piilovetolaatikko. Saarekkeen toisella puolella sijaitsevat roskasäilitöt, integroitu apk sekä vielä yksi kaappi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vielä,
   kysyisin vielä teidän keittiöstä, että kuinka syvä saareke on? Entä kuinka pitkä väli teillä on saarekkeen ja varsinaisten keittiökaappien välillä?

   Oletteko olleet tyytyväisiä keittiöönne nyt kun olette asuneet talossa jo jonkun aikaa? Olisi muutenkin kiva kuulla kokemuksia ja ajatuksia :)

   Poista
 3. Tulipa tänään kaivettua oma mittakin pitkästä aikaa laatikosta. Saareke on 120 cm syvä ja kivan iso ja tilava. Saareke on ehkä tavanomaista vähän kookkaampi. Tosin, siihen on mukava kattaa ruokailut ja tilaa jää muullekkin tavaralle. Saarekkeen ympäri taas pikkumiehemme tykkää rullailla, joten senkin puolesta se on toimiva.

  Leveys saarekkeen ja kaappien välillä on 135 cm, taas vähän ehkä tavallista leveämpi. Olen todella tyytyväinen, että näin on, sillä usein koko perhe saattaa joskus olla samaan aikaan keittiössä. Ja koska kaikki perustoiminnot keskittyvät kaikki tuolle samalle suunnalle, on tilan hyvä olla vähän isompi.

  Kokonaisuudessaan keittiö on osoittautunut arjessa ja käytössä oikein toimivaksi. Kaapit (rungot ja ovet) ovat laadukkaat, kaappien järjestys käytännöllinen. Ruokailutilan ja olohuoneen puolella saarekkeessa on 4 isoa vetolaatikkoa, joista ylimmissä on lisäksi vielä piilolaatikot.

  Koitan tässä joku päivä tehdä vähän juttua kodistamme, että miltä sitä on sitten tuntunut.

  Kiitos tosiaan vielä kommentistasi, tämä sai vähän potkua!

  VastaaPoista