tiistai 8. toukokuuta 2012

Sähkösuunnitelmaa ja uppovalaisimia

Viikonloppuaamuisin meillä on tapana kattaa kunnon aamupala ja nauttia se kiireettömästi. Viikolla kun aamut alkavat päivän sanomalehden lukemisella ja aamukahvilla. Sunnuntaisin työmaallekin lähdetään usein vasta kymmenen jälkeen.

Viime sunnuntaina aamupalan nauttimisen jälkeen päädyimme tekemään pakollisia sähkösuunnitelmia, sillä teemme valaisin- ja sähkösuunnitelmat itse. Toisaalta siinä säästää aikamoisen kasan rahaa, mutta toisaalta se vaatii myös perehtyneisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Huomioon kun pitää ottaa niin monenmoista asiaa -lamppujen paikat, äänentoistojärjestelmä, pistorasiat, valokytkinten paikat, mistä syttyvät ja sammuvat mitkäkin valot ja lukuisa joukko muitakin asioita. Ja huomioiden, että kokonaisuus on harmoninen ja käytännöllinen.

Kokonaisuus rakentuu kuitenkin pienemmistä paloista ja nyt ovat tehtyinä eteisen ja keittiön sähkösuunnitelmat. Suunnitelmia jatketaan ja tehdään sitä mukaa kun on tarpeen.


Vaikka kotiin tulee paljon yksittäisiä erillisiä valaisimia, koko kodin kattava perusvalaistus tulee olla toimiva. Päädyimme yksinkertaisen tyylikkäisiin uppovalaisimiin, joita näytti löytyvän useammalta valmistajalta. Hinnoissa tosin oli aikamoisiakin eroja.

Halla Serie 21 -uppovalaisimet (ylimmät) ovat upeat ja pidämme erityisesti niiden modernista tyylistä. Toisaalta hyvin saman tyyppiset valaimet löytyvät Paulmannin valikoimista. Hinta-laatusuhde oli parempi, joten saavat olla kompromissiratkaisu.

(kuvat lainattu Netrauta.fi, tuotetieto.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti