perjantai 25. toukokuuta 2012

Pyöreitä muotoja

Kotimme rakentuu pitkälti suoraviivaisten ja selkeiden linjojen mukaan ja jo suunnitteluvaiheessa halusimme mukaan myös vähän pyöreyttä.

Ja niimpä timanttiporausvehkeille oli käyttöä. Ei muuten ihan mikään kevyt pala irronnut, 300 kiloa kiveä, betonia ja rautaa. Ikkunan halkaisija on 80 cm.

Julkisivun puolelta näitä pyöreitä ikkunoita ei huomaa, mutta mielestäni tuovat vähän kivaa särmää muuten niin virtaviivaiseen yleisilmeeseen.

Aamuaurinko sarastaa kauniisti juuri tästä ikkunasta. Makuuhuoneiden lattiat, samoin käytävä, päällystetään vaalealla lehtikuusiparketilla. Lisäksi pientä ilmettä haluttiin tuoda päällystämällä makuuhuonekerrokseen johtavat askelmat parketilla samaten. Muualle kotiin kun tulee vaaleanharmaata betonimaista lattiaa.


(kuva otettu Koti ja Keittiö -lehdestä 05/12)


Tässä kun vielä yhdistyvät sekä päämakuuhuoneen, että makuuhuonekerroksen käytävän pyöreä ikkuna -sopusoinnussa keskenään. Tämä näkymä avautuu siis portaiden yläpäästä katsottaessa.

Pyöreä muoto toistuu sekä päämakuuhuoneen ikkunassa että käytävän päässä sijaitsevassa ulkoikkunassa. Käytävän päähän on suunniteltu pientä istuskelunurkkausta -mukava nojatuoli, selkeälinjainen jalkalamppu ja hyvä kirja -siinäpä sitä on mukava tunnelmallisia syysiltoja viettää.


Päämakuuhuoneesta avautuu näkymä alakertaan olohuoneeseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti