perjantai 31. tammikuuta 2014

Perjantaisena iltapäivänä

Ilta alkaa hämärtyä, tosin päiväsaika on pidentynyt jo aikalailla. Nopeasti se kevät sieltä tulee. Vaikka tänäänhän vasta tänne saatiin lisää lunta. Pääsee taas pulkkailemaan.

Ajattelin vähän poiketa raksablogin ja kodin sisustamisen hengestä ja laittaa pari kuvaa kokkailuistani, joita tänään tein. Näin kun lapsen kanssa on kotosalla, voi sitä silloin tällöin vaikka hjelppiä vähän muita kokkailuissa. Tänään menuna oli foccacialeipää, avokado-granaattiomenavihersalaattia, parmankinkkubruchettoja ja jälkkärinä suklaakohokas kardemummakermalla. Harmi kun tekeleet lähtivät parempiin massuihin. Tykkään kyllä kokkailusta, poikakin mielellään kokkailee omassa leikkikeittiössään.




Päivän juuri taittaessa iltaan on kaunis sininen hetki. Tavallinen rento koti-ilta tulossa perheen kesken. Kynttilät sytytetään, valoja himmennetään, syödään yhdessä ja ollaan vaan. Niin on kaikkein parasta.















Ostin tänään muuten pitkästä aikaa leikkokukkasia, neiliköita. Niissä on kaunis roosamainen vivahde ja kimpusta riitti kivasti moneen eri maljakkoon. Iloista viikonloppua, voikaa hyvin!

6 kommenttia:

  1. Hei kiitos Sanna paljon kommentistasi! Luin kyllä kommenttisi silloin heti, mutta nyt vasta vastaamassa. Toivottavasti tämä tavoittaa sinut vielä. Tervetuloa lukijaksi, matkassa ollaan välillä aktiivisemmin, välillä harvemmin, mutta matkalla kuitenkin! :)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Teillä on upea talo! Googletin takkoja ja "betonilattiaa" ja täällä sitä nyt ollaan!
    Kaipailisin rehellisiä kokemuksia betonilattiasta. (mikäli ymmärsin oikein että teidän lattia sellainen on) :)
    Onko kylmä/lämmin? Miten pidetään puhtaana/pysyykö puhtaana? Onko kestävä vai herkästi rikkoutuva (pinta) jne jne.
    Olisin todella kiitollinen jos ehdit vastata tai tehdä lattiasta vaikka oman postauksen.

    -Milla-

    VastaaPoista
  3. Kiitos MillaM kommentistasi -kiva kuulla, että pidät kodistamme! Ollaan oltu kovin tyytyväisiä tuohon meidän betonimaiseen lattiaan. Virallisestihan tuo on tasoite, joka on kaadettu (monta eri esikäsittelyvaihetta) valubetonin päälle. Kyseessä on Pandomo -niminen tasoite, jota on käytetty mm monessa julkisessa tilassa. Valmistaja meillä oli Mattoliike Sepri, Turusta. Hyvä idea, voisin kyllä tehdä erillisen postauksen lattiasta vielä, se tuntuu kiinnostavan. Laitan tähän nyt nopeasti kuitenkin vielä sulle lyhyesti; todella helppo pitää puhtaana, lika ei juuri näy (en tiedä onko sitten hyvä vai huono asia ;)), oma pandomo -puhdistusaine tuli mukana jolla lattiaa kostealla pyyhitään. Miellyttävä jalan alla, tosin meilläkin kun vesikiertoinen lattialämmitys ja takkaa poltettu talvella niin paljon, ettei termostaatti juuri yli 20 sitä lähde lämmittämään. Kyllä mulla on kotona aina talvella villasukat, mutta esim miehellä ei. Tottumiskysymys. Kesällä mukavan viileä jalan alla. Todella kestävä on ei ole rikkoontunut tai tullut naarmuja. Meilläkin kun vajaa 2 v poika menee ties millä leluilla pitkin kotia niin lattia ei ole yhtään kärsinyt. Pari esinettä on tippunut ja pieni kolo tullut, mutta niin olisi esim parkettiinkin. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiisi ja koitan tosiaan aktivoitua ja tehdä sen oman postauksenkin vielä lattiasta. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva lehtijuttu oli teidän kodista! :)
    Oletko itse maalannut nuo taulut, jotka näkyy kuvissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu kommentistasi ja hei tosi mukava juttu, että bongasit kotimme Avotakasta! Juttuhan tehtiin jo viime vuoden helmikuussa, mutta nyt lokakuun lehteen se vasta tuli. Taulu (koostuu kahdesta metri x metrin taulusta) on ystäväni äidin maalaama. Kerroin hänelle ajatuksia ja ideoita, joiden pohjalta hän sen sitten toteutti. Tykätään siitä kovasti! :) Hyvää talven jatkoa sinulle! t Katriina

      Poista