tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kaidejuttuja

Alakerran ja yläkerran välinen korkeusero on loppujen lopuksi sen verran pieni, että päätimme heti rakentamisprojektin alussa, että yläkerran kaiteesta tulee umpinainen. Tälle oli oikeastaan kolmekin perustetta.
Alakerrasta katsottuna seinästä saa korkeamman vaikutelman kun kaide on umpinainen ja seinä näyttää jatkuvan korkeammalle mitä se todellisuudessa on. Toinen ajatus umpinaisen kaiteen takana oli välttää liiaan "lasimaista" vaikutelmaa kodissa. Isot ikkunat sekä ylhäällä että alhaalla ovat se jo sen verran massiiviset ja hallitsevat, että sekä yläkerran että portaiden kaiteiden laittaminen lasista olisi tehnyt tilasta ehkäpä liian "lasikuutiomaisen". Umpinainen kaide yläkerrassa tekee yläkerran tilasta yhtenäisemmän tuntuisen. Lisäksi kaiteen sisään saadaan sijoitettua sähköjä.

Gyprocit vielä nauhoitetaan ja kitataan. Sen jälkeen pohjamaalia ja valkoista pintamaalia päälle. Lisäksi portaiden gyprocit leikataan viistoon, portaiden kulman mukaisesti.
Kaiteiden käsipidikkeitä (vai miksi niitä pitäisi kutsua) mietittäessä ulkonäölliset ja käytännölliset seikat nousevat esille. Mikäli kaiteen käsipidikkeen laittaa kaiteen päälle kulkemaan, se muuttaa portaiden ulkonäköä varsin paljon ja pidike sijoittuu varsin korkealle ottaen huomioon kaiteen korkeuden (muistaakseni 90cm). Valkoinen käsipidike, joka sijoittuu portaiden kaiteen sisäpuolelle, toimii kauniina "porraskongin" yksityiskohtana.

(alimmaiset kuvat lainattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti