tiistai 31. tammikuuta 2012

Portaat betonista

Lasiset portaat, betonia, puuta, umpi- vai avoportaat? Entä millaista kaidetta?


Meille oli jo alusta asti selvää, että haluamme kotiimme betoniset umpiportaat, jotka nousevat suoraan ensimmäisestä kerroksesta toiseen, ei kiertoja tai kaarteita. Enemmän ajatuksia herättikin sitten se, millainen portaiden kaiteen puoleinen osa tulisi olemaan. Lasia vai umpinaista.

Lain mukaan portaissa ei saa olla (muistaakseni) 100mm:n mentävää aukkoa. Lapsen pieni pää ei siis saa mennä mistään kohtaa lävitse. Niimpä tällaiset modernit ulkomailla nähtävät avorappuset ovat siis poissuljettu vaihtoehto. Omiin portaisiimme tulee umpinainen kaide, jotta näkymä keittiöstä olohuoneen läpi näyttää yhtenäiseltä.

Vielä emme ole päättäneet, pinnoitetaanko portaat samalla parketilla kuin yläkerran makuuhuoneet vai samalla pintatasoitteella kuin suurin osa kodista (kts. kirjoitus Suuria pintoja). Myös portaiden valaistusta täytyy miettiä.

Omat portaamme ovat Lemminkäinen Betonilta ja toimitus onnistui reilussa kuukaudessa. Asentaminen vei vain hetken ja ovat todella jykevät.

(kuvat lainattu, kahta alimmaista lukuun ottamatta)

4 kommenttia:

 1. Moikka,

  teillä on aivan ihana talo tulossa! Ja nuo betoniset umpiportaat ovat niin upeat, juuri sellaiset mitä mekin ollaan ajateltu. Voisitko kertoa missä hintaluokassa liikutaan?

  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Bryggare-Mom kommentistasi!
  Nämä meidän portaat olivat hinnaltaan n. 3000 euron luokkaa (sis. alv). Tosin, nousua on vain 2,2m ja hinta määräytyy nousun eli askelten määrän mukaan. Lemminkäinen Betonilta saa tarjouspyyntöön vastauksen muutamassa päivässä kun laittaa sähköpostilla tiedot.

  Teilläkin on ilmeisesti okt-projekti meneillään?

  Mukavaa talven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedosta! Ja kyllä, meilläkin projekti meneillään. Vaihtoehtoja tuntuu jokaikisessä asiassa olevan aivan liikaa. Meille tulee kahdet U-portaat, joten pelkäänpä pahoin että budjetti tulee portaiden osalta sanomaan poks, poks :)

  VastaaPoista
 4. Tuo 3000 euroa on vielä hyvin kohtuullinen.. Se on totta, että valikoimaa ja vaihtoehtoja tuntuu olevan riittämiin. Ja kaikesta mahdollisesta kun ei ole edes tietoa.

  Tsemppiä teillekin projektiin!

  VastaaPoista