maanantai 19. maaliskuuta 2012

Talon harjalla

Eilinen sunnuntai vierähti mukavasti omakotityömaalla, yhdessä ahkeroiden. Aviomiehellenihän tämä on ihan arkipäivää 7 päivänä viikossa, omien kirvesmiehen töiden ohella. Hattua pitää kyllä nostaa. Mutta niinhän se on, ettei se koti sieltä koskaan valmistu, ellei sinne töihin mene. Ystäväpariskuntakin kävi "kylässä".

Ennen siivousta


Jälkeen siivouksen


Eilen ohjelmassa oli kivien ladontaa ja minä päädyin tekemään sisällä lumitöitä ja siivoilemaan. Talvikenkiä tärkeämmät olivat kunnon kumpparit. Siisti työmaa on meidän molempien mieleen ja näin siivoaminen säännöllisesti ei tuota niin suurta tuskaakaan.Kuvat napsittu kodin korkeimmasta kohdasta, tulevan lastenhuoneen / työhuoneen kulmasta, josta vielä muutama kivi puuttuu paikoiltaan.

Kun kotimme on kauttaaltaan harjakorkeudessa ja 94 000 kg Lammi -kiveä on käsivoimin nostettu runkoon, pitää sitä kuulemma oikein sampanjapullo poksauttaa sen kunniaksi. Onhan se aikamoinen saavutus tosiaan!

7 kommenttia:

 1. Aikamoinen saavutus, aivan varmasti! Meille tulee kyllä ihan pystytys porukka tuon homman tekemään, muuten niitä ladottais varmaan kahdenkin vuoden päästä. :)

  Tsemppiä vaan jatkoon!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi!

  Tuo kivien ladonta on oikeasti todella kovatöistä kun jokainen kivi pitää erikseen käsivoimin laittaa paikoilleen. Ei ole valmiita seiniä tai nosturia apuna. Mutta tietääpähän sitten ainakin, että jokaisen kiven on omin kätösin runkoon laittanut.

  Juuri tämän vuoksi Lammi -kivitalojen rakentaminen kestää tavallista kauemmin. Missä vaiheessa teidän kivitaloprojektinne on, Catherine?

  VastaaPoista
 3. Meillä aloitellaan huhtikuussa, tai siis pystytysporukka saapuu silloin. Mies juuri sorapatjaa tekee tontilla, että on sitten sen puoleen valmista. :) Forte kivitalo on meille tulossa.

  Täytyy teille hattua nostaa, nyt jo hirvittää kaikki se homma mitä omaksi (siis miehen) tehtäväksi jää, vaikka vesikattovalmiin rungon tulee pystytysporukka hoitamaan. :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä teillekin projektiin! Toivottavasti olette saaneet ahkeran ja tunnollisen pystytysporukan. Kirjoittelehan aina silloin tällöin oman projeltinne etenemisestä, olisi mukava lukea siitäkin.

  Meillä viimeinen kivi ladotaan runkoon huomenna, hiphei!

  VastaaPoista
 5. Onnea viimeisen kiven saamisesta paikoilleen!
  Kovasti ainakin on kuultu, että hyvä pystytysporukka pitäisi olla ja toki toivotaan, että kaikki sujuisi jouhevasti, ilman ainakaan isompia viivytyksiä.
  Projektiamme voi myös lukaista täältä: http://kontinkantti.blogspot.com/ :) Mutta varmasti kirjoittelen vielä, on mukava kun on joku muukin samoissa hommissa, perässä tullaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos blogivinkkauksesta, mukava kuulla, että olet itsekin alkanut kirjoittaa ajatuksia sekä kuulumisia projektistanne. Joskus sitten tulevaisuudessa kuulumiset voi tulostaa itselle vaikka muistoksi koko isosta projektista. Hyvää kevättä ja tsemppiä urakkaanne!

  VastaaPoista
 7. Näin minäkin olen ajatellut, mukavia muistoja sitten tulevaisuudessa. :) Hyvää kevättä myös teille ja paljon jaksamista projektin toteuttamiseen! :)

  VastaaPoista